На две съдебни инстанции – първо в Административен съд –

...
 На две съдебни инстанции – първо в Административен съд –
Коментари Харесай

Община Смолян доказа, че има редовно сметосъбиране

 
На две правосъдни инстанции – първо в Административен съд – Смолян, а по-късно и във Върховен административен съд, община Смолян завоюва заведено против нея дело, в което бе упрекната в нередовно сметосъбиране.
Жалбата бе заведена от „ Родопска тъкан “ АД, в която синдикът й твърди, че услугата „ събиране на боклуци “ се е правила 3 пъти седмично. Съдът е постановил, че показанията му са погрешни, а Общината съумя да потвърди, че сметоизвозването в региона на „ Родопска тъкан “ се прави по открит график – 7 пъти в седмицата. Редовното разчистване бе потвърдено и посредством документи, удостоверяващи, както това, че коли, които събират боклуци всекидневно пътуват по това направление, по този начин и че в депото за боклуци са били извозвани такова количество боклуци, което дава съображение да се счита, че събирането се случва по график.
В умозаключение са показани месечни информации за количествата признати смесени битови боклуци на районното хранилище, подписани от оператора на районното хранилище и представител на Община Смолян. В тези информации е отразено събирането на отпадъците по график, като е посочен номер на автомобила и маршрут. В същите протоколи са ясно отразени дните, в които сметосъбирането се е случвало.
Освен това, „ Родопска тъкан “ АД остава с нередовно платени такси „ Смет “, за което, поради обстоятелството, че сега същото акционерно сдружение е оповестило неплатежоспособност, Община Смолян ще предприеме събирането им по законово открития ред.
Община Смолян се обръща с апел към жителите и гостите на града: „Нека дружно поддържаме чиста и приветлива градска среда“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР